Quote:
Originally Posted by vanni
|
geuze of gueuze, maakt niet uit. Gueuze is eerder de oude benaming, de geuzestekers en lambikbrouwers prefereren tegenwoordig liever de schrijfwijze "geuze". Net zoals "lambik" ipv "lambiek". Geuze wordt trouwens niet gebrouwen maar ontstaat door het mengen van lambik van verschillende brouwsels en van verschillende ouderdom. Lambik dat op zijn beurt een bier van spontane gisting is en dat enkel in de Zennevallei (en nergens anders in de wereld !) kan gebrouwen worden. Spontane gisting wil zeggen dat het wort tijdens de afkoeling geïnfecteerd wordt door de wilde gisten uit de omgeving. Nog even dit, als je een geuze drinkt, drink dan een "oude geuze" (Europees beschermd). Alle andere benamingen of verwijzingen zijn "namaak" en onwaardig deze benaming te dragen.
Geweldig

ik weet het maar als zytholoog (
www.zythos.be) is het mijn plicht om hierover iets te zeggen. Temeer omdat hier ook veel jonge mensen aktief zijn en dit is gewoon een deel van de Belgische (bier)cultuur die jammer genoeg met uitsterven bedreigd is ......
Terug "on topic"
weeral sterk bezig Scoopy, spuitwerk ziet er prima uit